TELEFON

0740 218 569

ADRESA

Str. Calinesti, nr. 680 bis, Filipestii de Targ, Prahova

Servicii

1. CONSTRUCTII METALICE AUTOPORTANTE

New Building Factory realizeaza constructii metalice autoportante din elemente structurale plane si arcuite, folosind ca materie prima tabla de otel stuctural, zincata sau prevopsita in camp electrostatic.
Imbinand elementele clasice si arhitectura viitorului, tehnologia Automatic Building Machine, promovata de compania noastra, este deja aplicata cu succes in peste 50 de tari ale lumii, pentru construirea de:

 • Depozite (agricole, materiale, diverse);
 • Hale industriale;
 • Hangare pentru avioane;
 • Garaje autovehicule;
 • Spatii comerciale;
 • Spatii de agrement (sali de sport, piscine acoperite);
 • Constructii civile (locuinte, spatii mansardate);

Tehnologia ABM permite realizarea de diverse forme si dimensiuni, personalizate in conformitate cu cerintele functionale ale fiecarui proiect. In fiecare caz exista insa limite minime si maxime, determinate de profilul arcului, inaltimea cladirii, raza de curbura si conditiile de mediu ale amplasamentului. In cele ce urmeaza prezentam exemple generale pe tipo-dimensiuni de cladiri:

Cladiri Standard (Hangar)

Cel mai economic tip de cladire, deoarece invelitoarea arcuita este amplasata direct pe fundatii. Caile de acces sunt amplasate de obicei pe frontoane, insa pot fi pozitionate si pe laturile longitudinale, fiind sustinute de ancadramente metalice sau din beton armat. Tot pe frontoane se pot practica spatii vitrate (luminatoare fixe din policarbonat, tamplarie cu geam termopan) si se pot monta grile de ventilatie.

Cladire asimetrica

Invelitoarea are o latura longitudinala amplasata pe fundatie si cealalta latura longitudinala amplasata pe un perete, in care pot fi instalate cu usurinta caile de acces si spatiile vitrate. Acest tip de cladire poate avea regim P sau P+M, pretandu-se pentru destinatii civile (birouri, locuinte, spatii educationale).

Acoperis autoportant pentru cladiri.

Invelitoarea este amplasata pe pereti longitudinali simetrici, acestia avand structura compacta (armati continuu) sau pe cadre (stalpi si grinzi) din beton sau profile metalice. Montajul invelitorii poate fi realizat in doua moduri:

Acoperis autoportant incastrat

– sistem incastrat: capetele panourilor arcuite sunt monolitizate in betonul grinzii de sustinere.

Acoperis autoportant articulat

– sistem articulat: capetele panourilor arcuite coboara peste nivelul grinzii de sustinere.

Inaltimea acestui tip de acoperis poate fi ajustata, de la limita inferioara de rezistenta pana la semicerc, astfel incat sa poata indeplini cerintele functionale ale cladirii. De asemenea, fiind confectionat din otel structural, poate suporta sarcini suplimentare (de ex. benzi transportoare pentru cereale, la depozitele agricole).

Acoperis cladiri supraetajate

Invelitoarea este amplasata pe grinzile nivelului superior. In functie de inaltimea arcului, se poate obtine un spatiu mansardat suplimentar sau doar acoperirea unei terase necirculabile.

Forme complexe

Amplasarea invelitorilor si forma lor se poate combina, in cazul unor constructii cu arhitectura elaborata.

2. TERMOIZOLATII PENTRU INVELITORI ARCUITE AUTOPORTANTE
Termoizolatia acestui tip de invelitoare poate fi realizata in mai multe moduri, in functie de necesitatile de confort termic ale cladirii.

a) in sistem mecanic: la momentul imbinarii panourilor arcuite se insereaza in falt cleme de sustinere, pe care se fixeaza un caroiaj din montanti metalici. Pe aceste profile se monteaza intradosul: placi de gipscarton, lambriu PVC, placi OSB, foi din tabla lisa sau cutata. In spatiul creat intre cele doua straturi se insereaza material termoizolant: vata minerala, fibra de celuloza etc, cu grosimea necesara asigurarii confortului termic.

b) prin torcretare: dupa ce montajul invelitorii a fost finalizat, cu ajutorul masinii MIC500 se pulverizeaza pe interior un amestec de celuloza cu adeziv lichid, intr-o grosime a stratului de 3 cm. Acest tip de izolatie se preteaza pentru spatiile care nu necesita un confort termic sporit, insa confera o excelenta protectie anticondens si un grad foarte bun de izolare fonica.

3. CONFECTII METALICE
Executam si montam diverse confectii metalice pentru:

 • porti de acces cu usi glisante sau fixate in balamale;
 • usi pietonale;
 • copertine;
 • ancadramente pentru cai de acces, din profile metalice sau structuri zabrelite.